Начало Бунари и кладенци

Изкопаване и почистване на бунари и кладенци

DSCF3104

Изкопаване на кладенец, септична яма или подземно съоръжение.


Работата по копаенето под земята не е никак проста работа, а има места, на които няма вариант това да стане  с машини и каквато и да е механизация, за това се внедряват алпийски способи. В такива случаи трябва да се обърне по сериозно внимание на компетентното извършване на работата.

През отделните почвени пластове в дълбочина, като се минава трябва много да се внимава, поради не малкия риск от срутване или свличане. При изкопаването на кладенец, първо трябва да се проследи водната подземна  жилка /малко поточе подземна река/ и внимателно да се локализира точното място, на което трябва да е кладенецът.

След това се започва тежката работа, свързана не само с копането, а и с изхвърлянето на земната маса от дупката. Копае се, докато се стигне до жилата. Премине ли се водната жила се търси водонепропусклив пласт, в който се прави „резервоар” за водата, а при копането във вода - тя трябва да бъде постоянно изпомпвана. В кладенец е не само опасно да се работи, но и коварно, поради резките температури по отношение външна среда, дълбоката дупка и студената вода.

Цени за изкопаване на геран